област Велико Търново
Сподели
19 апр 2019
Автор: ОбластВТ

СУ „Георги Измирлиев“ отбеляза 160 години с пъстър празничен концерт

СУ „Георги Измирлиев“ отбеляза 160 години с пъстър празничен концерт
След празничен маратон, дълъг повече от месец, горнооряховското училище отпразнува подобаващо 160 години от създаването си.В Зала 1 на Общината учители, бивши и настоящи ученици, граждани и приятели на гимназията отпразнуваха заедно с пъстър концерт. Празникът започна с химна на България и поздрав от директора Криси Аврамова. „За мен е чест да кажа топло и сърдечно „добре дошли“ на нашия празник. 160 години са 160 златни зърна, нанизани в бисерната огърлица на времето. Благословени да са онези, които са създали училището; онези, които опазиха същността и доброто му име; и онези, които продължават да пишат историята му. Днес е нашият ден“, каза тя в словото си.Кметът инж. Добромир Добрев удостои с почетен знак на Общината СУ „Георги Измирлиев“. Отличието бе връчено на директора Криси Аврамова по време на празничния концерт. „Днес е празник за учители, ученици и родители, празник за нашия град. Към този ден са съпричастни всички, за които стремежът към знание е състояние и потребност на духа. Това е ден на почит и признателност към онези ентусиасти, поставили началото на 160-годишното горнооряховско училище и вградили в основите своите мечти и надежди, каза при връчване на отличието инж. Добромир Добрев.Празничната програма продължи повече от два часа с изпълненията на младите таланти от Гимназията и на гост-изпълнителите. Зареждащо начало на празничния концерт дадоха музикантите от бенда на СУ „Емилиян Станев“ от старата столица. След тях на сцената излезе един бивш възпитаник на училището – актьорът Христо Узунов, който с неподражаемият си глас, заради който бе удостоен с наградата „Икар“, направи своеобразна разходка в миналото, настоящето и бъдещето на Гимназията.

                 

                 
 
В концертната програма се включиха още Балет „Грация“, ансамбъл „Сидер войвода“, Балет „Калина“, клубовете по спортна акробатика „Акро нова“ и „Джим денс“, детска фолклорна студия „Раховче“, МТ „Алтернатива“, вокална група „Mamma mia“, възпитаници на училището и др. По време на концерта десетокласникът Трифон Йорданов бе удостоен с годишната стипендия на името на Георги Измирлиев за своя принос в издигане на авторитета на училището. Особени аплодисменти имаше и за авторските екипи на филмите „Вкусът на лимона“ и „Гимназията през моите очи“ на училищна тематика.

                   

                   


Сред гостите на празника бяха още председателят на Общински съвет Даниел Костадинов, заместник-кметът Йорданка Кушева, началникът на РУО на МОН – Велико Търново инж. Розалия Личева.

В края на концерта всички посрещнаха и голямата празнична торта.

                   
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ