област Велико Търново
Сподели
09 ное 2017
Автор: ОбластВТ

СУ "Георги Измирлиев" се върна в Средновековието за един ден

СУ Георги Измирлиев се върна в Средновековието за един ден
Четвъртокласници от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица участваха във възстановката „Един средновековен ден“ по проект „Приказка за България“. Организатори на събитието са Атракцион „Калоянова крепост“ и сдружение „Традиция“.

Със средновековното приключение, децата имаха възможността да развият своите умения и качества. За сила и смелост  - те участваха в бой с мечове, за точност – стрелба с лък и други. Близо 100 деца бяха разпределени в пет групи, като всяка имаше различна задача. Докато едни мелеха и пресяваха брашно, от което изпекоха и изядоха вкусни питки, други се учеха да се сражават със саби и боздугани, в присъствието на инструктори. Децата бяха облечени със средновековни дрехи - ризници и болярски костюми. В края на деня сякоха монети от Второто българско царство и оцветяваха тематични картинки.


Всички участници в средновековните игри получиха грамоти, а най-добрите – медали за първо, второ и трето място. Малките ученици си тръгнаха щастливи и изморени от игрите, но с много нови знания за живота на българите в Средновековието.

Училищни ръководители на малките ученици бяха Славка Стефанова, Йоланда Иванова, Светлана Тончева, Полина Русева и Златина Минчева.

Съвместната инициатива има за цел сформиране на патриотично възпитание в подрастващите и популяризиране на българския бит и история.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ