област Велико Търново
Сподели
19 ное 2019
Автор: ОбластВТ

СУ "Георги Измирлиев" бе домакин на гости от 4 държави

СУ Георги Измирлиев бе домакин на гости от 4 държави
Средно училище „Георги Измирлиев” за пореден път бе домакин на работна среща по програма Еразъм, К2. Това бе третата среща по проекта CULTURE ON THE STAGE. 9 учители и 13 ученици от Латвия, Румъния, Испания и Турция бяха гости на училището от 11 до 15 ноември. Кулминацията на петдневната интересна и наситена с много дейности седмица бе представлението на пиесата „Better Together”, написана от ученици от 9 Б клас, засягаща равенството между половете.Гостите бяха впечатлени от  приемствеността между вековните традиции в занаятите и супер модерните зали. Посещенията на историческите забележителности и музеи в Габрово и Велико Търново ги обогати с познания за нашата България. Урокът по български език им даде познания не само за богатството на езика ни, за дългия път на усъвършенстването му, а с помощта на българските ученици успяха да научат доста думи и изрази.

Презентациите, подготвени от учениците, предизвикаха дискусии относно образователните системи на различните държави, правата на жените по света, равенството между половете.

Учениците от горнооряховското училище, ангажирани с проекта, с гостоприемството си, с организаторските си умения, с активното си участие във всички етапи на подготовката и провеждането на срещата, предизвикаха възхищение у гостите и гордост у техните учители.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ