област Велико Търново
Сподели
02 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Студентският съвет на ВТУ посети Народното събрание

Студентският съвет на ВТУ посети Народното събрание
Председателят и членове на Студентския съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проведоха среща в Народното събрание с народни представители от Великотърновския регион –  доц. д-р Милен Михов, гл. ас. Станислава Стоянова, инж. Клавдия Ганчева, Цветан Цветанов, Явор Божанков, Весела Лечева и Валентин Ламбев. Срещата бе инициирана от великотърновските депутати, които отправиха покана до представители на Студентския съвет на ВТУ за гостуване в Парламента по случай 1 ноември – Денят на народните будители.

Студентите имаха възможност да зададат своите въпроси, които бяха свързани предимно със сферата на висшето образование. Обсъдени бяха размерът на стипендиите, социално-битовите условия на студентите и в частност – лошите битови условия в Блок №1 на Студентските общежития. Депутатите от всички парламентарни групи поеха категоричния ангажимент в най-скоро време да потърсят варианти за цялостен ремонт на студентското общежитие.

Други теми, които се дискутираха на срещата, бяха възможностите за реализация след завършването на висше образование у нас, кризата на морални ценности, която повсеместно е обхванала обществото в България, въвеждането на вероизповедание в училищата, българското образование сред българските общности в чужбина, агресията в българските училища и здравни заведения и мн. др.

От своя страна, председателят на Студентския съвет Петър Петров покани всички народни представители от великотърновския регион и обеща да инициира във Велико Търново среща между тях и студентите на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ