област Велико Търново
Сподели
16 авг 2018
Автор: ОбластВТ

Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“

Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“
Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.


На финала на едноименния турнир за деца, родени след 1 януари 2007 година, „сините“ надвиха домакините от „Етър ВТ“. „Виолетовите“ също се представиха много достойно в надпреварата, след като категорично победиха друг столичен отбор – „ЦСКА“, като завоюваха второто място в крайното класиране.
 
Купите и медалите бяха връчени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, майката на Трифон Иванов – леля Маринка и главния мениджър на „Етър ВТ“ Красимир Балъков.
 
Третото издание на детския футболен турнир „Трифон Иванов“ бе и финал на първенството в категорията Футбол 9 /осем полеви играчи и вратар/. На отличния терен в Старата столица премериха сили шест отбора от България – „Левски“ /София/, „Етър“ /В. Търново/, „Черноморец 1919“ /Бургас/, „ЦСКА“ /София/, „Берое“ /Стара Загора/ и „Локомотив“ /Г. Оряховица/.
 
Турнирът „Трифон Иванов“ се провежда от лятото на 2016 година по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов и е в памет на легендарния български защитник и почетен гражданин на старопрестолния град. Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“. Първото издание бе спечелено от „Лудогорец“ /Разград/, а второто – от отбора на „Левски“ /София/.
 
Снимки: Ростислав Грънчаров
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ