област Велико Търново
Сподели
15 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!"

Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!
От 15 април до 23 май 2019 г., Областен информационен център – Велико Търново ще проведе в региона онлайн конкурс за млади предприемачи, под надслов „Имам бизнес идея!“. В инициативата могат да се включат младежи и ученици на възраст от 14 до 18 г. от всички училища във Великотърновска област.Онлайн конкурсът ще се проведе във Facebook, като за участие е необходимо да се попълни декларация до 12 май 2019 г., към специално създадено събитие в социалната мрежа да се изпрати видеоклип във вид на съобщение в Мessenger. Един участник може да участва само веднъж, с публикуването на един видеоклип с продължителност до 2 минути.

От 13 май 2019 г. видеоклиповете ще станат публични във Facebook и ще започне гласуването за тях, чрез събиране на харесвания (лайкове), като ще се отчитат само реални лайкове на клипа в събитието. Харесванията, получени на страници, различни от тази на събитието, няма да бъдат отчетени.

На 23 май 2019 г. гласуването ще бъде прекратено и след преброяване на гласовете ще се обявят 10-те финалисти, от които първите двамата ще са победители. Окончателните резултати за региона ще бъдат обявени в края на май, на Facebook страницата на Областен информационен център – Велико Търново, в създаденото за конкурса събитие „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за ЕСИФ www.eufunds.bg. 

В срок до 28 май 2019 г., екипът на Областният информационен център ще се свърже с победителите, като първите 10 участници от Великотърновска област, събрали най-много харесвания (лайкове) ще получат като награда спийкъри. Двамата първи участници с най-голям брой харесвания ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие и среща с официални лица и представители на бизнеса. Самото събитие е предвидено да се състои на 1 юни 2019 г.

Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е Обща инициатива на Мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната. Проявата се явява и част от ежегодната инициатива на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г.


 
FB събитие: „Онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“: https://www.facebook.com/events/2150405175180251/
Регламента на Конкурса: https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Reglament_konkurs_2019.pdf
Декларация за участие: https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Deklaracia%20za%20informirano%20suglasie.pdf
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ