област Велико Търново
Сподели
02 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Станислава Стоянова, д-р Кристиян Кирилов и кметът Емил Тодоров дадоха старт на мащабно залесяване в с. Хаджидимитрово

Станислава Стоянова, д-р Кристиян Кирилов и кметът Емил Тодоров дадоха старт на мащабно залесяване в с. Хаджидимитрово
Народният представител и член на парламентарната комисия по земеделие и храни Станислава Стоянова и председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов дадоха старт на засаждането на повече от 250 фиданки в с. Хаджидимитрово и околностите му.Инициативата, подкрепена от двамата, е на местния кмет Емил Тодоров и започна в самото начало на националната Седмица на гората. Осигурените фиданки са от видовете дъб, върба, орех и топола.

Националната Седмица на гората е отбелязана за първи път през 1925 г. като празник на зелесяването, припомни Станислава Стоянова.

„Днес спазихме тази чудесна традиция, която е особено полезна за подрастващото поколение, защото екологосъобразното възпитание е част от устойчивото развитие на обществото, което включва екологичен, социален и икономически елемент“, коментира народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.

В чест на лесовъдския празник в Хаджидимитрово засаждането на фиданки ще продължи през цялата седмица, като ще бъдат залесени, както зелени площи в самото населено място, така и околности на Хаджидимитрово.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ