област Велико Търново
Сподели
18 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

Станислава Стоянова даде старт на дейностите по ремонта на водопровод, оставящ цяло село без вода

Станислава Стоянова даде старт на дейностите по ремонта на водопровод, оставящ цяло село без вода
Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, дадоха старт на дейностите по ремонт на вътрешната водопреносна мрежа на село Хаджидимитрово. Символичната първа копка бе направена в присъствието и на кмета на населеното място Емил Тодоров и местни жители.


200 000 лева за ремонт на амортизирания водопровод бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет през август, а по проекта са ангажирани работниците на местна фирма. Това е първата голяма инвестиция, която се прави в селото, единодушни са представителите на местната власт. Безводието мъчи хората в Хаджидимитрово повече от две десетилетия, а водният режим е темата, която те неизменно поставят като свой основен проблем. Инвестицията е в полза на повече от 600 жители.

Към момента 85% са отчетените загуби на вода по старите тръби, авариите са непрекъснати, като има и действащи неоткрити аварии, обясниха експерти. Освен, че ще сложи край на това, ремонтът ще увеличи и водния дебит към домакинствата.

„Щастлива съм, че с нашето съдействие проблемът на хората намери своето решение и се радвам, че това е поредният изпълнен ангажимент, който поехме по време на предизборната кампания“, коментира депутатът от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова. В Хаджидимитрово тя разговаря с местни жители, които споделиха, че в малките населени места почти не виждат народни представители от други политически сили.

Във вторник, заедно с д-р Кристиян Кирилов, Станислава Стоянова посети и близкото село Алеково, където в началото на годината проведе приемен ден за местните жители. Тогава от колектива на училището в селото изразиха пред народния представител тревога, заради възможността учебното заведение да бъде закрито. Още по време на тази среща Станислава Стоянова ги увери, че политиката на правителството е максимално да се помага на училищата и че ще се направи всичко възможно, ОУ „Христо Ботев“ да продължи да функционира.  Сега, в самото начало на новата учебна година Станислава Стоянова и д-р Кристиян Кирилов посетиха училището, в което към настоящия момент се обучават около 65 деца. Директорът Росица Дончева и учителският колектив благодариха за загрижеността и не скриха задоволството си от резултатното сътрудничество на народните представители от ГЕРБ с местната власт. В резултат на ангажимента, който в началото на 2018 г. д-р Кирилов и Станислава Стоянова поеха пред жителите, бе изготвено и прието от Общинския съвет в Свищов предложение, ОУ "Христо Ботев" да бъде включено в актуализирания списък на защитените и средищни училища. Всеки момент се очаква положителното решение на МОН. „Образованието остава основен приоритет за ГЕРБ, ще продължим да инвестираме, както в учителите, така и в материалната база“, категорична бе народният представител Станислава Стоянова по време на срещата си с педагогическия колектив.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ