област Велико Търново
Сподели
20 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Спортен празник организираха в Елена срещу агресията в училище

Спортен празник организираха в Елена срещу агресията в училище

За шеста поредна година Община Елена, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Районно управление на МВР организираха спортен празник под надслов „Не на агресията“. Събитието е част от превантивната работа на институциите в Елена срещу насилието и агресията сред подрастващите.

Близо 300 ученици от петте училища в общината се събраха на обновения градски стадион „Чумерна“. Тази година спортният празник нямаше състезателен характер и младите хора по собствен избор се включиха в интересни спортни игри, организирани от Сдружение  „Идея спорт“ В.Търново.

Стартът  с масов танцов маратон даде сърцатият диджей Брендо. Учениците се включиха в игрите по футбол, забавен хокей, народна топка и бадминтон, демонстрираха майсторско каране на ролери и тротинетки. В обособена детска зона най-малките пускаха хвърчила, скачаха с надуваеми топки и въжета, играха енгри бърдс. В спортния празник, който продължи близо два часа, се включиха и учители, за които инструкторите също бяха подготвили игри.

Всички участници получиха специална значка, а училищата наградиха с топки и федербали, осигурени от МКБППМН.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ