област Велико Търново
Сподели
06 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Списание „Архитектура” издаде брой, посветен на Велико Търново

Списание „Архитектура” издаде брой, посветен на Велико Търново
Велико Търново заема централно място в новия брой на популярното професионално списание „Архитектура“. Изданието изцяло разказва за старопрестолния град и региона и е посветено на 220-годишнината от рождението на бележития българин и възрожденски строител Колю Фичето.

В броя са публикувани интересни материали за наследството на Колю Фичето, представени най-известните паметници на културата. Сред текстовете е и голямо интервю с кмета на старопрестолния град Даниел Панов.

Официалното представяне на списанието бе снощи в ритуалната зала на Общината и премина при голям интерес. За първи път от 35 години насам „Архитектура“ издава брой, посветен на Велико Търново, посочи проф. Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България. По думите му, именно Старата столица е уникален в архитектурен план град, в който са представени и запазени архитектурни образци от четири исторически епохи.

Редактори на сборника са арх. Йордан Нурков – председател на Съюза на архитектите във Велико Търново, както и арх. Милен Маринов. Сред гостите на представянето бяха заместник-кметът проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Любомира Попова, архитекти, проектанти, историци, археолози, художници, журналисти и др.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ