област Велико Търново
Сподели
19 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Спират движението на улица в Горна Оряховица за уикенда.Ремонтните дейности продължават по график

Спират движението на улица в Горна Оряховица за уикенда.Ремонтните дейности продължават по график

На 22 и 23 юли (събота и неделя) улица "Иван Момчилов" в Горна Оряховица изцяло ще бъде затворена за движение на МПС. Спирането на движението е заради извършваните ремонтни дейности по нея.

По обектите, които се изграждат в момента в Горна Оряховица се работи нормално и се спазват линейните графици. По-голяма част от тези обекти са част от Инвестиционната програма на Общината, информира кметът инж. Добромир Добрев, който периодично инспектира работата на строителните екипи. 

Ремонтните дейности по ул. „Иван Момчилов”, площад „Георги Измирлиев”, парк „Детски кът” и кръговото кръстовище са най-видими за гражданите. Да, в момента има известни неудобства за хората, затова и целта ни е по тези обекти да се работи по-експедитивно. Контролът, както по самия ремонт, така и по спазване на линейните графици е засилен, коментира още инж. Добрев.

Изпълняват се поставените срокове и по ремонта на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Учениците от това училище ще посрещнат първия учебен ден в обновена и модерна сграда. Учебното заведение е част от проекта „Подобряване на образователната среда в Горна Оряховица”. До сега по този проект беше обновена сградата на ДГ „Бодра смяна”. Следващата седмица започват и ремонтните дейности по сградата на ДГ „Елена Грънчарова”.

Дейностите по изграждане на приюта за бездомни хора се извършват в срок, за да може да се ползва още през тази зима от нуждаещи се.

Изпълнен е и текущ ремонт на пътя Първомайци - Поликраище, така както беше договорено с регионалното министерство и както преди време бе разработен проект за реконструкция на участъка Горна Оряховица - Първомайци - Поликраище, който е част от републиканския път II 53. Надяваме се, че през септември проектът за рехабилитация на този участък от пътя ще бъде одобрен по Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния” 2014 -2020 и през следващата година да се извърши цялостна реконструкция, каза инж. Добромир Добрев.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ