област Велико Търново
Сподели
09 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Случаите на кражба в Стражишко зачестяват - жителите силно притеснени

Случаите на кражба в Стражишко зачестяват - жителите силно притеснени
За поредица от масови домови кражби се оплакват хората от село Царски извор, Стражишко. Почти всяка къща, на която обитателите живеят и работят в чужбина, е обрана. Основно крадците задигат бяла и черна техника, постелки, пердета и други домашни предмети.Две взломни кражби на предмети от бита от жилища в селото са регистрирани в полицейското управление в Стражица само в последните дни. Деянията са извършени в неустановен период от време по идентичен начин.

Собствениците на имотите, които не са се прибирали от месец август, се завръщат, за да установят какво липсва от къщите им. В селото се носят слухове за организирана банда. Най-често апашите са използвали маски и действали по предварителна подготовка и специфични методи на отваряне на PVC и алуминиева дограма.

Потърпевши са и хората от село Сушица. Семейство, дошло за новогодишните празници, установило липсата на кухненско обзавеждане. Незабелязан от зоркото око на крадците не остава дори магазинът. На Коледа отмъкнали  40 кутии цигари и пари.

Над 80% от къщите са празни и привличат крадците, защото хората са в чужбина. По всички случаи са образувани досъдебни производства, но заловени често няма.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ