област Велико Търново
Сподели
09 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Сигнал за евентуални проблеми с машинния вот в село Камен бе внесен в ОИК Стражица

Сигнал за евентуални проблеми с машинния вот в село Камен бе внесен в ОИК Стражица
В Стражица и населените места кипи трескава подготовка за утрешния балотаж, който ще бъде решаващ за съдбата на жителите, бизнеса и институциите. На фона на последните приготовления за утрешния ден, от щаба на независимия кандидат Йордан Цонев са подали жалба към ОИК Стражица, касаеща съмнения за проблеми с машинния вот в село Камен. 
С И Г Н А Л  

От Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Йордан Цонев за независим кандидат в изборите за кмет на община Стражица на 3 октомври 2021 г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Имаме сигнал, че техническото устройство за гласуване в секция №0431000013 и №0431000014 в с. Камен, общ. Стражица, е с компрометиран кабел и може да не започне в 07:00 ч. нормално изборния процес. Това обстоятелство ни навява съмнения, че се цели провал на машинното гласуване и въвеждане на хартиена бюлетина, с оглед контролиране на вота.
Предвид гореизложеното, моля да упражните контрол по прилагане на Изборния кодекс и свързаните с него нормативни актове, относно посочените данни.

С уважение,
ИК- независим кандидат Йордан Цонев


Село Камен е най-голямото населено място извън общинския център Стражица. Населението му е смесено, а точно в такива места машинният вот представлява голяма трудност за част от избирателите. Все пак от щаба на Йордан Цонев се надяват, че до прекъсване на машинния вот няма да се стигне и изборният ден ще премине без сериозни сътресения.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ