област Велико Търново
Сподели
28 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

Семейство Симеонови са големите печеливши от осмото издание на ФАМИЛАТЛОН (Снимки)

Семейство Симеонови са големите печеливши от осмото издание на ФАМИЛАТЛОН (Снимки)

Семейство Симеонови са големите печеливши от осмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Те спечелиха велосипед, осигурено от Трансинс, а наградата им бе връчена от изпълняващата длъжността кмет на Общината инж. Деница Коева.И тази година стотици деца, заедно със своите родители се забавляваха в осмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният празник отново се проведе в парк „Детски кът” и бе организиран от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.Участниците в осмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица имаха възможността да преминат през десет творчески ателиета, разположени в целия парк.В ателие „Малки шампиони“ участниците се включиха в забавни тренировъчни игри, в ателие „Боулинг“ трябваше да съборят кеглите и да отговорят на въпроси. В ателие "Безопасен интернет" семействата получаваха ценни съвети и правила за безопасност с „Център за безопасен интернет“, а в ателие „Тайнствата на книгите“ можеха да изработят своя книгоразделител, заедно с колектива на Общинска библиотека - Горна Оряховица. В ателие „Кой ще пипне слънцето“ участниците се забавляваха с Младежки театър "Алтернатива", а в ателие „Сръчни ръчички“ изработваха своята цветна арт ръчичка или оцветяваха картинка. С представители на Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците поговориха за отношенията в семейството в ателие „Връзката е важна“. В ателие „Открий и постави“ участниците трябваше да открият правилното разположение на забележителностите в България, а в ателие „Първа помощ“ се включиха в демонстрацията на БМЧК.Заедно с колектива на Исторически музей, в ателие „Опознавам моя град“ натрупаха знания за миналото на Горна Оряховица.

В парк „Детски кът“ семействата се запознаха и с дейността на Училища "Европа" и SMARTY KIDS Горна Оряховица.

След събиране на десетте стикера от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.

Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник, децата можеха да се забавляват и в зоните за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствена стена за катерене, слак лента, забавен хокей и футбол, парков волейбол, тенис.

И тази година организаторите бяха предвидили много и интересни награди, осигурени от спомоществователите.

Малките участници в празника получиха и много сладки лакомства от „Захарни заводи” АД и фирма „Ден и нощ”, както и здравословни айряни от „Лактима Балкан” ЕАД.

Наградите тази година бяха осигурени от: Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Трансинс, "Лактима Балкан" ЕАД, "Ден и нощ" ООД, "Захарни заводи" АД, "Смарти кидс" - Горна Оряховица, магазин АРР, Училища "Европа".

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ