област Велико Търново
Сподели
28 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

Семейният празник "Фамилатлон" е в разгара си. Голямата награда очаква своя притежател

Семейният празник Фамилатлон е в разгара си. Голямата награда очаква своя притежател
Стотици малки и големи деца се забавляват на осмото издание на семейния празник „Фамилатлон”. За втори път празникът се провежда в обновеното бижу на Горна Оряховица – парк „Детски кът”. Чудесното есенно време позволи на деца и родители да прекарат време, научавайки нови знания и спортувайки заедно. 

Фамилатлонът започна още сутринта в 9:30 часа. Децата имат възможността да се включат в 10 ателиета с карта за ориентиране, на която получават стикер след добро представяне на всяко тематично ателие. Участниците трябва да съберат всички стикери и да пуснат картата в кутията на сцената.От 10.30 ч. на всеки 30 минути се теглят награди за участниците. Голямата награда – велосипед все още не е изтеглена. Пазникът ще продължи до 15:00 ч.

За тези, които не желаят да участват, има подготвени и други забавления – стреляне, катерене, кът с хамаци, кът за снимки с класически анимационни герои и други.Наградите са осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Трансинс, АRR, SMARTY KIDS, Лактима Балкан. Фирмите „Захарни заводи“, „Ден и нощ“ и „Лактима“ осигуряват и лакомства и айряни за малчуганите.След семейния празник „Фамилатлон”, събитията в града продължават с програмата на „100 години организиран футбол в Горна Оряховица”. От 15:30 ч. има тематична футболна изложба във фоайето на Спортната зала. От 16:00 ч. е представянето на книгата „Ретро Локо”, посветена на един век футбол в града. Програмата продължава с връчване на отличия за принос в развитието на футбола и футболни срещи. Вечерта не пропускайте прожекцията 3D mapping, направена специално за „Фамилатлон 2019” – от 21:00 ч.


 
Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ