област Велико Търново
Сподели
27 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Седем медала за СУ "М. Райкович" от турнира "Математика без граници"

Седем медала за СУ М. Райкович от турнира Математика без граници
За поредна година учениците от начален курс при лясковското СУ „Максим Райкович” се включиха активно в престижен математически форум.

Двадесет и пет възпитаници на училището участваха в есенния кръг на международното състезание „Математика без граници”. Седем от тях получиха медали, а всички останали заслужиха своите сертификати.

Със златен медал е отличена Йоана Петрова от IV „а” клас, с класен ръководител Недка Павлова. Ученичката всеки кръг печели медали, като през 2016 и 2017 година достигна финалния етап на състезанието, който се провежда в Несебър. Там момичето се бори с най-добрите математици от различни държави и през лятото на тази година успя да се класирана на IV място. Достойно продължават тази традиция и по-малките от нея наши възпитаници - ученичките от II „а” клас, с класен ръководител Миленка Николова.

Със златни медали в есенния кръг на „Математика без граници” са Ивайла Минчева, Йоана Димтирова и Александрина Димитрова, а със сребърен медал се окичи Радост Минчева. Бронзови медалисти в международната надпревара са ученици от III „б” клас на СУ „М. Райкович”, с класен ръководител Стефка Обрешкова. Това са Ема Тодорова и Билян Арихтев.

Отличията си децата получиха тържествено от директора на училището Даниела Арабаджиева в присъствието на своите класни ръководители.

В есенния кръг на четвъртото издание на турнира участваха почти 16 000 ученици от 21 страни от цял свят - Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Венецуела, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Мексико, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Туркменистан, Турция, Узбекистан, Швейцария, Филипините. За първи път в турнира участват и ученици от Венецуела, Виетнам, Иран, Нигерия и Словения.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ