област Велико Търново
Сподели
01 дек 2017
Автор: ОбластВТ

Свищовски студенти се срещнаха с представители на изпълнителната и законодателна власт, възпитаници на Стопанска академия

Свищовски студенти се срещнаха с представители на изпълнителната и законодателна власт, възпитаници на Стопанска академия
Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов бяха на посещение в Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ-Велико Търново Станислава Стоянова, която е член на парламентарната комисия по образование и наука и преподавател във висшето икономическо училище в крайдунавския град.
 
Младите хора, обучаващи се в икономически специалности, имаха възможността да слушат дебатите в пленарна зала, свързани с приемането на държавния бюджет.
По-късно те се срещнаха с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и с народни представители, получили образованието си в Стопанската академия. В дискусията със студентите се включиха още министърът на финансите, който също е възпитаник на Свищовската академия Владислав Горанов и председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.
 
Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат активни и всеки ден да се развиват, защото държавата има нужда от добре образовани и квалифицирани кадри. Председателят на ПГ на ГЕРБ даде пример с Георг Георгиев, който с участието си в 43-тото Народно събрание стана най-младия депутат в историята на парламента. Пред студентите Цветанов посочи още, че ГЕРБ не дели общините на „наши“ и „ваши“, всеки избран кмет е кмет на всички жители и когато има разбирателство и добър диалог между местната и държавната власт, резултатите не закъсняват. Цветанов даде за пример Свищов, който в последните години се развива в положителна насока. Срещи с жителите на града и с възпитаниците на Стопанската академия ще има и занапред, ангажира се Цветанов.
 
Висшето училище в Свищов се е доказало като емблематично по отношение обучението на кадри, реализирали се успешно в изпълнителната и законодателна власт, в управлението на бизнеса и в науката, каза народният представител Станислава Стоянова и призова студентите да работят усърдно за постигането на техните лични успехи. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ