област Велико Търново
Сподели
20 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Светофарът на ул. "Краков" ще работи само при необходимост

Светофарът на ул. Краков ще работи само при необходимост
Започнаха пробите, комисия следи на място работата на контролерите


 
Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците „Краков“, „Арх. Георги Козаров“ и подхода към новия хипермаркет на „Кауфланд“, ще работи по необходимост – при интензивен трафик, затруднения при преминаване през пресечката или при пресичане на пешеходците и др. Уредбата е закупена от фирмата инвеститор, а осигуряването й бе изискано със строителното разрешение, във връзка с безопасността на движението и най-вече на хората, които ще пресичат пеша.

При пробите тази седмица стана ясно, че светофарът помага за контрола върху трафика и не създава затруднения. Комисия, специално назначена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, следеше на място работата на уредбата и влиянието й върху организацията на движението. Режимите на светофара са изготвени както след наблюденията на място, така и чрез анализ на трафика в различните моменти от денонощието благодарение на постъпващия в реално време сигнал от видеокамерите на кръстовището.

Заради очаквания засилен трафик след отварянето на хипермаркета и предвид близостта на пътен възел „Качица“, светофарната уредба няма да работи, а регулирането на движението ще се извършва от полицаи. Впоследствие светлинните трафик устройства ще работят при необходимост и според предписанията на „Пътна полиция“.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ