област Велико Търново
Сподели
05 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Световноизвестен архитект ще изнесе публична лекция във Велико Търново

Световноизвестен архитект ще изнесе публична лекция във Велико Търново

Арх. Андреа Д`Антраси: “Печелившият проект за Старото военно училище ще бъде този, който съчетава съвременния език с традицията и историческите ценности”
 
Именитият архитект Андреа Д`Антраси, известен с участието си в мащабни международни проекти, ще изнесе публична лекция във Велико Търново. Събитието ще се проведе на 27 юли 2018 година от 18 до 19 часа в Голямата зала на Община Велико Търново.


„MAD Works, MAD Architects“ ще е темата, по която ще говори архитект Андреа Д`Антраси. Именитият специалист е част от международното жури, което ще оценява предложенията на участниците в международния архитектурен конкурс за нов градски център на Велико Търново. 75000 евро е наградният фонд за конкурса, обявен от Общината по инициатива на кмета Даниел Панов. Журирането ще се проведе в периода 27 – 29 юли.

Международният архитектурен конкурс включва две части, които са неразривно свързани – градоустройствено решение (концепция) за територията на Старото военно училище и проект (концепция) за сграда на Експозиционен център. С нейното строителство, заедно с прилежащата инфраструктура, Община Велико Търново ще постави началото на поетапното развитие на територията от близо 190 декара.

Конкурсната програма за новия градски център е изготвена според обществените нагласи. Предвижда се повече озеленяване и по-малко строителство спрямо досегашните разработки за територията, създаване на пешеходна зона, място за провеждане на обществени, културни, научни, спортни и други събития, нова библиотека, музеи, спортни площи, нови паркоместа и др.


Роденият през 1982 година в Италия архитект Андреа Д`Антраси е регистриран архитект в Италия и Швейцария, асоцииран партньор в MAD architects – Europe („МАД архитекти – Европа“).

През 2007 г. получава магистърска степен по архитектура от Accademia di Architettura di Mendrisio, Швейцария. Има солиден опит, придобит от чуждестранни проекти в САЩ, Италия, Австралия и Китай, сред които „Международно летище Шънджън Бао'ан Нов терминал 3“, „5-то Авеню Армани Ню Йорк“, магазин в Рим, Masterplan в Савона и други.

Със своя опит Андрея Д‘Антраси добавя ценна глобална визия за MAD architects – Europe. Откакто се присъединява към MAD през 2010 г., той работи по жилищния комплекс Boncompagni Residential в Рим - Италия, планинското селище Хуаншан, центъра на Нанкинг Зендай Хималайс и последния музей на разказвача Лукас. Играе ключова роля в концептуалните конкурси за дизайн на MAD. От 2015 г.  отговаря за офис дейностите в Европа.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ