област Велико Търново
Сподели
10 мар 2020
Автор: ОбластВТ

СБА търси най-добрият млад шофьор на България

СБА търси най-добрият млад шофьор на България
Съюзът на българските автомобилисти обяви кампанията "Най-добър млад шофьор на България", чрез която издирва най-можещите, най-отговорните и смели млади шофьори

Всеки желаещ да участва, трябва най-напред да попълни онлайн форма в официалния сайт. Ще бъдат подбрани двадесет финалисти, които ще преминат във втори етап. Второто отсяване ще бъде с практически демонстрации и упражнения за безопасно шофиране. Преминалите успешно, ще се състезават на 8 май в центъра на град Варна – пред Катедралния храм. Финалът ще се проведе с предоставени на участниците нови автомобили, осигурени от автомобилен вносител – официален партньор на кампанията. Спечелилите от първо до трето място ще имат възможността да участват във второто международно състезание за млади шофьори в Полша срещу трудни съперници от Словения, Полша, Сърбия, Великобритания, Холандия и Австрия.

Право на участие имат физически лица, които: имат навършени 18 до ненавършени 27 години; имат постоянен адрес в Република България; притежават свидетелство за управление на МПС, валидно за категория В или за по-висока категория от не повече от 5 години от датата на кандидатстване за участие; нямат съставени актове за установяване на административни нарушения по Закона за движението по пътищата.

Организаторите са предвидили много награди, сред които купи, членски карти на СБА, електрически скутер-тротинетка XIAOMI, ваучери за гориво за OMV MaxxMotion на обща стойност 2000 лв, ползване на автомобил Jeep.
Важни дати на конкурса: 4 март (начало); 13 април (край на онлайн кандидатстването); 24 април (обявяване на участниците); 8 май (финално събитие в град Варна).През 2018 година кампанията се проведе за първи път в България. Тогава Андрей от малко карловско село с мечта да стане част от Българската армия, изненадващо грабна победата. Той не само надви 3500 души, като се класира за финала след първия етап, но също така успя да се докаже сред 30-те най-добри млади шофьори в страната. Година по-късно кампанията реализира второто си издание. Над 4000 млади шофьори се включиха и решиха комплексния онлайн тест. А Петър от Стара Загора доказа себе си в центъра на София и бе вторият победител.

Кампанията се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и с подкрепата на Община Варна. За повече информация, посетете: https://www.youngdriver.bg/2020/ .
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ