област Велико Търново
Сподели
11 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Санирането на многофамилни сгради в Горна Оряховица започна. (Пълен списък и дати за започване на ремонтни дейности)

Санирането на многофамилни сгради в Горна Оряховица започна. (Пълен списък и дати за започване на ремонтни дейности)

Четиринадесет са сдруженията в Горна Оряховица, които очакват блоковете им да бъдат санирани по национална програма за Енергийна Ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тази година се очертава изключително силна от гледна на строителни и ремонтни дейности в общината, тъй като всички сдружения имат шанс да започнат процедура по саниране много скоро. 

Първите, които ще се възползват от програмата са сдружениятя "Спартак","Славяни - Славянска 23" , "Славяни - Славянска 18-20" , "Юрий Гагарин 45-47", "Славяни 2 -  Славянска 26". 


Ремонтите дейности при сдруженията "Спартак" и "Славяни - Славянска 23"  ще започнат до  дни.. До края на месец юли се очаква да започне санирането на "Юрий Гагарин 45-47" , "Славяни 2 -  Славянска 26" и "Славяни - Славянска 18-20", тъй като тези сдружения имат всички необходими документи.


Следващата група сдружения ще започнат ремонтите дейности към средата на месец август. Това са сдруженията "Виктория 51" и "Салкъма", които чакат  получаване на анекс от ББР (Българска Банка за развитие). 


Шест са сдруженията, които ще започнат ремонтни дейности към края на август или началото на септември. 
Сдружение "Слънце" на улица "П.Р.Славейков 19" чака за анекс, за който документите вече са подадени към Банката за развитие. Очаква се анекса да излезе до края на следващата седмица, а до края на месец август или най-късно началото на септември да започнат и дейностите по саниране. 

Сдружение "Раховец 5,7,9" е с излязло решение от Върховен административен съд в полза на община Горна Оряховица и до около 20-ти юли трябва да бъде сключен договор с фирма изпълнител. Санирането трябва да започне до края на август месец.

Сдружение "Раховец 12" очаква до 17-ти юли евентуално обжалване във Върховен административен съд на избора на изпълнител. При липса на обжалване, дейностите по санирането трябва да започнат отново до края на август.


Сдружение "Янтра 1" също очаква обжалвания във Върховен административен съд до 24-ти юли. При липса на такива, отново към края на август се очаква започване на ремонтни дейности.

Сдружение "Юрий Гагарин 35" чака издаването на анекс от ББР (Българска Банка за развитие). Ремонтните дейности се очакват към средата на месец Август.


Сдружение "Бъдеще" на улица "П.Р.Славейков 17" е пред изчакване на решение от Върховен административен съд. При положително такова, ремонтните дейности ще започнат до началото на месец септември.


"Васил Левски 11" е блокът с най-голямо забавяне, тъй като по този проект има подадено дело в КЗК (Комисия за защита на конкуренцията). Тук има възможност ремонтните дейности да не се осъществят тази година, а да останат за догодина. Към средата на август месец ще бъде ясно дали изобщо санирането по този блок ще бъде започнато през 2017.

От администрацията на Община Горна Оряховица напомнят на сдруженията, че за да започнат ремонтните дейнсти, в общината трябва да бъдат внесени одобрени проекти от сдруженията, както и протоколи от събранията им.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ