област Велико Търново
Сподели
29 авг 2019
Автор: ОбластВТ

Румен Павлов, кмет на Стражица: Подобряваме качеството на живот! Градивните критики са добри, за разлика от анонимните!

Румен Павлов, кмет на Стражица: Подобряваме качеството на живот! Градивните критики са добри, за разлика от анонимните!
Г-н Павлов, изминаха 4 години от Вашето управление начело на Община Стражица. С 3 думи как бихте описали своя мандат?

Загриженост, справедливост, умереност.

Кои бяха според Вас най-силните страни на Вашето управление? Какво успяхте да промените към по-добро?

Едва ли е правилно да се търсят силни страни в управлението на една община. Според мен трябва да се обръща еднакво внимание на всички планирани и непланирани дейности, които общинското ръководство трябва да изпълнява. Ресурсите на общината не са безгранични, затова трябва правилно да се определят приоритетите. В това е смисълът- с наличните средства и законови начини да се удовлетворяват потребностите  на възможно най-голяма група хора. Това е изискването на демокрацията. А справедливостта от своя страна, като морална норма, ни мотивира да се стараем да помогнем на всеки, който има нужда.

Преди броени дни бе партийното събрание на БСП в Стражица, на което бяхте номиниран с пълно мнозинство за кандидат на столетницата. Готов ли сте да се впуснете отново в кметската надпревара на общинско равнище?

Аз съм поласкан от оказаното ми доверие. Както е известно, след изборите  през 2015 година, помолих да бъда освободен от партията, за да няма съмнение, че искам да съм кмет на всички, не само на гласувалите за лявата коалиция. Мисля, че в близо четирите години като кмет доказах това. Основната ми цел, след като поех управлението, беше без сътресения и реваншизъм да продължа започнатото, да запазя всичко добро и успешно, като политики и действия, за да се чувстват жителите на общината спокойни и сигурни в бъдещето си. Предполагам, че това беше оценено от местната организация на БСП и затова спокоен и мотивиран мога да се впусна в надпреварата за кметското място.

Очаквате ли подкрепа и от други политически партии или по-малки местни сдружения и комитети?

Предполагам, че както и на миналите избори, ще получа подкрепа от левите и центристките партии, защото програмата ми е основно със социална насоченост и в нея ясно е изразено желанието за подобряване качеството на живот за всички жители на общината.

Политическите Ви опоненти Ви обвиняват в различни видове злоупотреба с власт и корупция. Притеснява ли Ви това и всъщност оказва ли негативно влияние върху цялостната работа на Общината?

Тук, за разлика от държавното управление, ГЕРБ е в опозиция. Партиите се създават, за да се борят за участие в управлението, а когато са в опозиция- те са коректив на управлението. Според мен има, може би прекалено, критики на лична основа. Кметът е публична фигура и затова събира много незаслужени негативи. Тъжно е, че повечето критики идват от анонимни източници или от така наречените „тролове". През мандата ми имаше много проверки, както регулярни, така и предизвикани от такива сигнали. Е, всичко е наред. Но това не спира хората, които не могат да осъзнаят, че греши този, който работи. Трябва да се осъзнае, че грешките са поправими и градивната критика е полезна- така и ръководството на Общината може да откликне на важните възникнали проблеми.

Имате ли вече изготвен план за развитие на общината, ако гражданите Ви гласуват доверие за нов мандат?

Разбира се, че имам. Всичко ще може да се види в предизборната ми програма. Имам идеи във всички области- от социалната политика, административното обслужване, подпомагането на културата, спорта, образованието и останалите задължения на Общината като институция. Важни цели са развиване на публично-частното партньорство и още по-усилена работа за спечелването на европейски и национални проекти, с които да подобрим качеството на живот.

И за финал, какво послание бихте отправили към всички, милеещи за Стражица и нейното бъдеще?
Да работим заедно за по-добро бъдеще и развитие на община Стражица.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ