област Велико Търново
Сподели
14 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Ротарианци от четири държави подкрепят каузата на Ротари клуб - В.Търново

Ротарианци от четири държави подкрепят каузата на Ротари клуб - В.Търново
Ротарианци от четири държави подкрепят каузата на Ротари клуб - В.Търново, за купуване на бронхоскоп за белодробната болницаРотарианци от Сърбия, Турция, Унгария и Румъния ще подкрепят финансово каузата на Ротари клуб - Велико Търново, за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница "Д-р Трейман", като се включат в глобал гранта на Фондация Ротари. Това е станало ясно по време на международен семинар за обучение на дистрикт гуверньори и Института на Ротари Зона 20 Б, към която принадлежи и България.

Събитието се проведе преди броени дни в Йордания и в него взе участие адвокат Митко Минев от Велико Търново, който поема поста дистрикт гуверньор на Ротари България през 2019 година. В обучението се включиха представители на дистриктите от Йордания, Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния, Украйна, Беларус, Ливан, Бахрейн, ОАЕ, Египет, Нигерия,Швейцария, Италия, Австрия и т.н., съобщи Митко Минев.

Нашата страна е била представена още от дистрикт гуверньора Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньора (ПДГ) Атанас Атанасов, който е българският представител в Законодателния съвет на Ротари Интернешънъл, ПДГ Валентин Стоянов - асистент на зоналния координатор за Ротари, ПДГ Нина Митева - асистент на зоналния координатор за членството в Ротари и Ина Агафонова - асистент на зоналния координатор за Публичен имидж. Двете дами са участвали в престижния форум със свои презентации. Припомняме, че адвокат Митко Минев ще е първият великотърновец, който ще поеме най-високия пост в Ротари - България, от основаването на движението в нашата страна. Щастлив съм, че приятели от няколко държави вече дадоха заявка, че подкрепят каузата на Ротари клуб - Велико Търново "Дишането е живот" за купуване на жизнено необходимата медицинска апаратура за белодробната болница, заяви Митко Минев. Той не крие надеждата си, че благородната инициатива ще увлече и ротарианци от други държави и ще бъде успешно реализирана.

Кампанията "Дишането е живот" е част от инициативите, с които Ротари клуб - Велико Търново, отбелязва 80 години от своето създаване.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ