област Велико Търново
Сподели
26 юли 2019
Автор: ОбластВТ

Ротарианци от ВеликоТърново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента

Ротарианци от ВеликоТърново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента
Членове на Ротари клуб - Велико Търново и дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 - България - Митко Минев бяха на посещение в Народното събрание. Визитата беше по покана на депутата Станислав Стоянов, паст президент и член на клуба в старата столица.Групата от над 35 човека се запозна с историята на сградата, в която заседават народните избраници, разходи се из кулоарите и имаше възможност да наблюдава парламентарно заседание.

Програмата продължи със среща между Стоянов и народната представителка от Велико Търново Станислава Стоянова,  в която се включиха и Митко Полихронов - депутат и член на Ротари клуб "Аида" в Хасково, както и ротарианци от региона.Заради динамичния дневен ред на парламентарното заседание, в срещата не успяха да се включат председателят на НС Цвета Караянчева и нейните заместници.

Целите и основните приоритети на Дистрикт 2482 - България, представи ДГ Митко Минев. Той припомни, че хуманитарната неправителствена организация обединява 89 клуба в страната, чиито членове са посветили своята дейност на безкористна служба на обществото. Минев посочи, че една от  главните насоки в Дистрикта  ще е утвърждаването на приятелството като изначална ценност на Ротари обществото, следвайки мотото на Ротари Интернешънъл за годината  "Ротари свързва света".

Идеята за това посещение следва целите на РК - Велико Търново за активен клубен живот, каза Станислав Стоянов. В Парламента често се организират подобни срещи и затова реших да поканя приятелите ротарианци от Велико Търново, посочи той.

Стоянов допълни, че въпреки ангажиментите си като депутат, ще продължи да бъде активен член на клуба във Велико Търново и ще участва във всички негови проекти.На срещата депутатите получиха като подарък алманах - презентация на всички Ротари клубове в България, бяха им връчени флагове на Дистрикта и РК - Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ