област Велико Търново
Сподели
12 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Ротарианците от Сателитен Клуб Павликени – Бяла черква отчитат два успешни проекта в полза на децата

Ротарианците от Сателитен Клуб Павликени – Бяла черква отчитат два успешни проекта в полза на децата
Два нови успешни проекта, насочени към децата от община Павликени, отчитат ротарианците от Сателитен Клуб Павликени – Бяла черква, към Ротари Клуб – Велико Търново.На 13 ноември (вторник) от 15:30 часа, заедно с кмета инж. Емануил Манолов и приятелите от Ротари клуб - Велико Търново, те ще открият подобрената учебна база в детската градина в село Батак, където са вложени 850 лв. От 16,30 часа същия ден ще бъде отчетен проектът "Чиста питейна вода за нашите деца" в Детската ясла в Павликени, с Детска кухня, на стойност 1320 лева, съобщи д-р Пламен Латев, член на борда на павликенския клуб.


"Нашият Ротари клуб е създаден точно преди 2 години като сателитен на Ротари клуб- Велико Търново. Към днешна дата имаме изпълнени редица наши проекти и инициативи", посочи д-р Латев. Последните два проекта са част от инициативите по случай 80-годишнината на клуба във В. Търново, казват ротарианците от Павликени. През 2018 г., изцяло със средства на ротарианците от двата клуба, е реализирано художествено осветление в църквата в град Бяла черква по повод деня на Априлското въстание - 11 май. Организирана е изложба от картини на великотърновския художник ротарианец Сашо Филев, по повод на Есенния панаир на Павликени.През януари 2018 г. със средства, събрани от благотворителната "Вечер на виното от родния край" , клубът е направил дарения на детски спортен клуб по карате - колонен климатик и два броя щитове за тренировки; на клуба по волейбол - мрежа и чанта за топки; на клуба по шах - шахматни часовници. "По повод 11 май - празника на Априлското въстание, подарихме на кметство Бяла черква две картини с изгледи на града и клетвата на Бачо Киро, парично подпомогнахме провеждането на празника", допълни ротарианецът.

На 30 номври предстои втората поред, с тенденция да стане традиционна, благотворителна "Вечер на виното от родния край", с мотото "За изкуството и спорта на децата от Павликени".

Информация и снимки: Ротари клуб - Велико Търново
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ