област Велико Търново
Сподели
26 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Ромският образователен фонд обяви конкурс за стипендии за студенти от ромски произход

Ромският образователен фонд обяви конкурс за стипендии за студенти от ромски произход

Ромският образователен фонд, със седалище в Будапеща (Унгария), обяви открит конкурс за стипендии за студенти от ромски произход. От тази възможност, за академичната 2017-2018 година, могат да се възползват студенти в 16 държави от Централна и Източна Европа.

В България Ромският образователен фонд предоставя академична стипендия на над 250 ромски студенти годишно, които се обучават в бакалавърска, магистърска или докторска програма в акредитирани български университети.

Основната цел на фонда е да работи за намаляването на огромната разлика в образованието на ромите, в сравнение с това на всички останали граждани, чрез политики и програми, които подпомагат качественото образование на ромите, включително и десегрегацията на образователната система.

Основният приоритет на Ромския образователен фонд е да подпомага изработването и осъществяването на образователни политики, които допринасят за включването на ромите в образователната система.

Конкурсът за стипендии за предстоящата академична 2017-2018 година е с краен срок за кандидатстване 11 май 2017 година, съобщават от фондацията.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ