област Велико Търново
Сподели
19 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Риболовна надпревара събра 24 състезатели в местността Яза през уикенда

Риболовна надпревара събра 24 състезатели в местността Яза през уикенда

През уикенда, въпреки капризите на времето, в местността Яза в Джулюница се проведе ежегодното състезание по спортен риболов. Организатори на събитието от години са местната Ловно-рибарска дружинка и джулюнското читалище "Пробуждане-1896'', подкрепени с финансиране от Община Лясковец и фирма "Енигма''.

В риболовната надпревара участваха 24 състезатели на възраст от 3 до 60 години, разпределени в три категории. Мераклии да участват, въпреки дъжда имаше - възрастни рибари мъже и жени, млади момичета и много малки деца. Организаторите бяха осигурили грамоти за всички участници, а за класиралите се на челните места имаше многообразие от предметни награди - атрактивни пособия за риболов, а за всички деца - рекламни тениски.

При мъжете най-добър рибар е Диян Славев, нежният пол отсрами Ангелина Добрева, а при децата първо място заслужи Ивелин Бориславов. В категория "Най-голяма риба" – първенството отново е за Диян Славев.

В награждаването на призьорите се включиха кметът на общината д-р Гецова, заместник-областният управител Детелина Борисова, както и председателят на Общинския съвет Даниела Арабаджиева и председателят на дружинката Румен Стойков. Те пожелаха още много успехи на всички риболовци, наслука през целия ловен сезон и поздравиха наградените за уменията и майсторството им в риболова.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ