област Велико Търново
Сподели
08 апр 2020
Автор: ОбластВТ

Респиратор от най-висок клас получи горнооряховската болница

Респиратор от най-висок клас получи горнооряховската болница
Респиратор от най-висок клас получи тази сутрин МБАЛ "Св. Иван Рилски". Дарението е от народния представител от ДПС Делян Пеевски.

Дарителският жест бе реализиран със съдействието на областния председател на движението Гюнай Далоолу, общинския лидер в Горна Оряховица Йордан Керчев и заместник-кметът Стефчо Алипиев. Съдействие оказаха също кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.

Респираторът е на стойност 36 хил. лв., а договорът за дарение бе подписан от управителя на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. Д-р Иванов благодари от името както на болницата, така на жителите на всички общини, които обслужва здравното заведение. "Всяка помощ сега е от изключителна важност. Тези апарати ни дават допълнителна сигурност!", каза още д-р Иванов.

"Дарителската кампания на Делян Пеевски е в цялата страна. Той дарява на лечебни заведения в цялата страна техника, която спасява човешки животи", коментира Гюнай Далоолу. По-важни от думите са действията, каза и общинският съветник Йордан Керчев, който на последното заседание на Общинския съвет настоя горнооряховската болница да получи респиратор. Всички сме на мнение, че трябва да сме единни. Всички ние оценяваме ролята на МБАЛ „Свети Иван Рилски“, която не е със строго локално значение, а обслужва жителите на още няколко общини, каза председателят на Общинския съвет Димитър Николов.

"През последните години Община Горна Оряховица доказа, че е последователна по отношение на политиката спрямо болницата. Работим в добро сътрудничество с д-р Иванов и той може да бъде сигурен, че има пълната подкрепа на общинското ръководство", увери кметът инж. Добромир Добрев. Д-р Иванов увери, че към момента нещата в здравното заведение са под контрол. Медицинският персонал е подсигурен с достатъчно количество лични предпазни средства, както и дезинфектанти. Днес ще се монтира и респираторът, купен със средства от обявената от инж. Добрев дарителска кампания.

Управителят на болницата използва възможността да покаже на кмета и председателя на Общинския съвет стерилизатор, дарен на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа”. Това е техника, с която всяка болница с операционни трябва да разполага. С нея вдигаме с още едно ниво класата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, категоричен бе той. В момента се изчаква разрешението на РЗИ, след което ще започне употребата на стерилизатора.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ