област Велико Търново
Сподели
23 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Реновираха три отделения в горнооряховската болница

Реновираха три отделения в горнооряховската болница
На официалното откриване на ремонтираните по проект "Красива България" три отделения присъстваха областният управител проф. д-р Любомира Попова, кметът инж. Добромир Добрев, кметският екип, общински съветници и работен екип на Община Горна Оряховица, представители на фирмата-изпълнител, както и медицинският персонал на отделенията.Управителят на болницата д-р Иван Иванов изрази своята благодарност към всички, които са участвали в  проекта. „Специално благодаря от името на целия колектив на болницата и да спомена две имена – името на кмета на общината, господин Добрев, който беше ангажиран през цялото време; и на Искра Суванджиева – координаторът по проекта. Обновените структури на болницата ще дадат възможност и по-добри условия за пациентите и медицинския персонал. Това предполага и по-добро качество на нашите дейности“, каза още д-р Иванов.Кметът инж. Добрев заяви, че конкурентоспособността на болницата е приоритет за Общинския съвет на Горна Оряховица. „С реновирането на помещенията и апаратурата, задачата ни е да запазим лекарския персонал и всички, които работят в болницата, както и пациентите, които идват тук. Имаме проекти и за тази година. Ще довършим Първо вътрешно отделение, изцяло ще ремонтираме първия етаж, както и реконструкция на покрива".Дейностите по обновлението започнаха още в края на септември. Ремонтът обхвана Първо вътрешно отделение, Отделение по физикална и рехабилитационна медицина и Отделението по УНГ-болести. Финансирането е по проект „Красива България“, който Община Горна Оряховица спечели.

Общата стойност е 270 754 лв. От тях 119 998 лв. са осигурено от МТСП, а 150 756 лв. са от общинския бюджет. Изпълнител на ремонта е великотърновската фирма „Джъмбо 33“.

В рамките на проекта е направена цялостна подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата. Извършени са шпакловки и боядисване на  помещенията. В коридорите и стаите е поставена изцяло нова ПВЦ настилка, всички дървени врати са подменени с ПВЦ, сменена е дограмата и са монтирани окачени тавани. В санитарните помещения е подменена фаянсовата облицовка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови LED осветителни тела.Ремонтът на трите отделения е поредната общинска инвестиция в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. За пет години инвестициите от Община Горна Оряховица в болницата възлизат на близо 770 хил.лв., както следва: 2014 г. – 22 000 лв; 2015 г. – 30 000 лв.; 2016 г. – 100 000 лв.; 2017 г. – 25 000 лв.; 2018 г. – 300 000 лв. за ремонт на отделения, лапароскопска апаратура и компютърен томограф; 2019 г. – 292 700 лв. за рентген и томограф, съфинансиране за ремонт на отделения на първи и втори етаж на южното крило.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ