област Велико Търново
Сподели
11 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

Ремонтират основно голямо междублоково пространство в квартал „Колю Фичето“

Ремонтират основно голямо междублоково пространство в квартал „Колю Фичето“
Започна ремонт на междублоковото пространство пред жилищната сграда с адрес ул. „Полтава“ №7, намираща се във великотърновския квартал „Колю Фичето“.


Дейностите са възложени от Общината и стартираха с възстановяване на отводнителната система. Близо 60-метровият канал се оказа затлачен с битови отпадъци. С прочистването и възстановяването му стичащите се повърхностни води ще бъдат отвеждани в канализацията.

След тестване на отводнителната система ще бъде оформена нова пътна основа в пространството край блока, ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъде изграден и нов подход откъм ул. „Полтава“ за обслужване на входовете.
Инвестицията е от общинския бюджет.

Община Велико Търново работи по цялостно решение за вертикалната планировка на квартал „Колю Фичето“ и за синхронизация на съществуващите разработки за междублоковите пространства. С общата визия ще бъдат определени параметрите на благоустройствените дейности и нужните видове строително-монтажни работи. Част от концепцията са и стартиралите дейности в района на ул. „Полтава“.

Частични ремонти бяха извършени също в междублокови пространства към ул. „Арх. Георги Козаров“, ул. „Краков“, ул. „Ален мак“, преасфалтирана бе и пешеходната алея, свързваща улиците „Арх. Г. Козаров“ и ул. „Мария Габровска“ (край Средно училище „Емилиян Станев“).
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ