област Велико Търново
Сподели
13 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Ректорът на СА "Д.А.Ценов" отмени учебните занятия и мероприятия

Ректорът на СА Д.А.Ценов отмени учебните занятия и мероприятия
Ректорът на Стопанска академия "Д. А.Ценов" в Свищов проф. д-р Марияна Божинова, със заповед от днес (13.03.2020г.) нареди да бъдат преустановени присъствените учебни занятия. Заповедта се основава на разпореждането на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и решение на Народното събрание от днес да бъде обявено извънредно положение, поради разрастващата се пандемия от COVID-19.От 16 до 29 март няма да се провеждат учебни занятия, с изключение на вече насрочените защити на дисертации. До тогава поддържането на образователния процес ще бъде неприсъствено/дистанционно, чрез възможностите на платформата https://dl.uni-svishtov.bg/ .

Преустановяват се също всички масови изяви, провеждани в академията, включително конференции, дискусии, публични лекции, спортни прояви, катедрени и факултетни съвети, събрания и други. Неотложните решения на катедрените и факултетни съвети ще се гласуват електронно. 

Ще продължи онлайн приемът на заявления за явяване на изпити в кандидатстудентската сесия. Кандидатстудентските изпити, насрочени за 28 март, се отлагат.

Ограничава се и присъствената работа на администрацията към академията. Ще бъде осигурен необходимият минимум от служители за поддържане на работата на компютрите и информационни системи. 

В заповедта си, ректор Божинова препоръчва и 14-дневен карантинен период за всички, завръщащи се от чужбина членове на академичния състав, служители и студенти.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ