област Велико Търново
Сподели
11 сеп 2021
Автор: ОбластВТ

Рекордна подкрепа за Йордан Цонев за кмет на Стражица в конкуренцията на силна опозиция

Рекордна подкрепа за Йордан Цонев за кмет на Стражица в конкуренцията на силна опозиция
Инициативният комитет в подкрепа на кандидатурата на  Йордан Цонев за кмет на Стражица внесе рекорден брой подписи в Стражишката ОИК. 1350 са жителите на община Стражица, подкрепили независимия кандидат за нов градоначалник. 

Прибавено към това, от щаба на кандидата заявяват, че не са могли да вкарат навреме всички внесени подписи и имат още над 500 такива, които не са внесени в ОИК.

Така с решение №17-МИ-Ч Стражица от 08.09.2021, ОИК регистрира Йордан Цонев Цонев за НЕЗАВИСИМ кандидат за кмет от инициативен комитет, представляван от Ангел Георгиев Асенов. 

По този начин Йордан Цонев дава изключително сериозна заявка за предстоящите частични местни избори. В последните седмици името на Цонев се свързва с желанието на стражичани за нещо ново, а самият той е безпартиен, което допълнително усилва еуфорията.

Вторият независим кандидат в надпреварата, но с далеч по-малко подадени подписи в негова подкрепа - 635 - е Георги Бянов Бянов, който към момента изпълнява временно длъжността кмет на община Стражица, а преди това бе и заместник-кмет. Бянов се изправя в битка за кметското кресло на Стражица за втори път, след като през 2015-та година бе кандидат на ДПС.

Другите двама кандидати в надпреварата са политически обвързани. Светлозар Иванов Димитров, който към момента е и общински съветник и влезе от квотата на БСП, е  кандидатурата на "Има Такъв Народ" за кметското кресло в Стражица. От "БСП за България" издигат настоящия председател на ОбС-Стражица - Илиян Иванов Маринов. Маринов е бил в борбата за кметския стол на Стражица вече два пъти - през 2011г. като кандидат на БСП, а през 2015-та бе от страната на АБВ.

Така надпреварата обещава да бъде изключително интересна. Стражичани ще трябва да избират между добре познати лица, които са дългогодишни участници на политическата сцена и такива, които тепърва ще трябва да се докажат.

Вотът за кмет на община Стражица ще се проведе на 03.10.2021г.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ