област Велико Търново
Сподели
30 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Работно съвещание във връзка с произвеждането на предстоящите избори бе проведено в Областна администрация

Работно съвещание във връзка с произвеждането на предстоящите избори бе проведено в Областна администрация
Работно съвещание във връзка с произвеждането на предстоящите избори за народни представители на 11 юли 2021 г. бе проведено в Областна администрация - Велико Търново. Срещата бе инициирана от областния управител Георги Гугучков.

В съвещанието участваха Габриела Шилкова и Станислав Николов – заместник областни управители, Петя Райкова – главен секретар на Областна администрация, кметове и секретари от десетте общини в областта, старши комисар Димитър Машов – директор на ОДМВР – Велико Търново, комисар Стефан Николов – началник на отдел „Охранителна полиция“, Николай Илиев – председател на РИК и представители на "Информационно обслужване".

Областният управител посочи, че към момента се работи усилено по подготовката на вота, според указанията на Министерски съвет. Дискутираха се транспортните схеми при доставката на машините за гласуване, както и графикът за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК, след като изборният ден приключи. Обсъдена бе създадената до сега организация и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори.

За нощта на изборите са осигурени достатъчно места за пристигащите членове на СИК, те ще могат да изчакват реда си в сградата на Областна администрация - Велико Търново, както и в залите на Корпус 5 на Великотърновския университет, при спазване на противоепидемичните изисквания и запълване на залите до 50% от капацитета им. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ