област Велико Търново
Сподели
19 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Пътят Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица ще бъде цялостно преасфалтиран

Пътят Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица ще бъде цялостно преасфалтиран

Предстои ремонт на пътя между Поликраище, Първомайци и Горна Оряховица, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. От Агенция „Пътна инфраструктура” вече са маркирали участъците по трасето, които ще бъдат фрезовани и частично преасфалтирани. До края на юни дупките по натовареното трасе ще бъдат изкърпени. По думите на министър Николай Нанков работата започва до седмица.

Ремонтът е в отговор на поставени въпроси от инж. Добрев, от кмета на с. Първомайци Ясен Янков, от инициативен комитет от селото, представляван от Валя Григорова и Милчо Милев, както и от народния представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева. Ангажимент за неотложните дейности пое лично министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който проведе конферентен разговор с кмета на областния град Велико Търново Даниел Панов, както и с колегата му от Горна Оряховица Добромир Добрев.

За пътя Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица е изготвен проект за цялостна рехабилитация, включително и на моста между Първомайци и Горна Оряховица. Този проект е подаден по оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния” 2014 -2020. През юли ще бъдат разгледани инвестиционните предложения, с които се кандидатства за финансиране по програмата.

Именно наличието на европейски проект е причина настоящият ремонт да бъде само частичен, от типа „текущ”. Въпреки това строителните дейности ще са достатъчни, за да подобрят състоянието на пътя и условията за безопасност до започването на цялостната му рехабилитация.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ