област Велико Търново
Сподели
22 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Първокласничката Кристина Енчева спечели сребърен медал и покана за участие в музикален фестивал в Италия

Първокласничката Кристина Енчева спечели сребърен медал и покана за участие в музикален фестивал в Италия
Сребърен медал и възможност за участие в международен музикален фестивал в Римини, Италия спечели първокласничката Кристина Енчева, възпитаничка на СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица при участието си в 7-то издание на конкурса „Път към славата“ в гр. София.Конкурсът се организира от Арт Център Карнолски и премина под патронажа на Янка Такева, председател на синдиката на българските учители. В рамките на три дни от 8 до 10 февруари 2019 форумът събра над 1500 талантливи деца от цялата страна, които се състезаваха в различни категории – вокални изпълнители – солисти и групи, инструменталисти, фолклор, танци. Кристина завладя сърцата на журито и публиката в столицата с изпълнение на песните „Цветът на надеждата“ на Габи и Иван и „Cry me out” от репертоара на Пикси Лот. Заслуженият успех е благодарение на упоритата работа на вокалния педагог Стела Дойкова при НЧ „Напредък-1869“.

Криси пее още от 4-годишна, а година по-късно е вече част от състава и солист на групата „Music Sounds” към читалището. През изминалата 2018 година тя грабна златен медал на националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“ в гр. Шумен, първи места на 5-тия национален конкурс на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“ на зонален и областен етап, специалната награда на детското жури на националния детски фестивал на хумора в Габрово „Смехоранчета“.

В колекцията от награди на малката горнооряховчанка са още първо място на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“, две първи места за категориите коледна песен и поп и джаз, заедно с първо място за дует и специална награда на детското жури на IV-тия национален конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“ във Велико Търново, второ място на Националния детски фестивал „Звезден път“ в Разград, трето място в XIII-тия международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“ – Г. Оряховица и др.

Информация и снимки: СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ