област Велико Търново
Сподели
25 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Проф. Костадин Ангелов: Рекорд от началото на пандемията - България затъна до гуша при Румен Радев и Кацаров

Проф. Костадин Ангелов: Рекорд от началото на пандемията - България затъна до гуша при Румен Радев и Кацаров
България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 са положителни проби от понеделник до събота. Най-много заразени досега, на седмична база, бяха регистрирани през пролетта - 25 290 и през миналата есен - 23 267. Това констатира проф. д-р Костадин Ангелов.

Днешният рекорд разкрива изключително тревожна тенденция. Общата картина за хода на пандемията ни става ясна от данните в два дни:
- вторник, когато числата са с най-високи стойности, понякога с натрупване от уикенда;
- неделя, когато има чувствителен спад на случаите.

Днешните неделни 3354 положителни проби са с близо 50% повече от регистрираните миналата неделя и също са абсолютен рекорд от началото на пандемията, ако говорим за последния ден от седмицата. Предишните върхови стойности са 2498 случая през ноември миналата година и 2541 през март. Всичко това ми дава основание да прогнозирам, че COVID-вълната ще продължи да ни залива поне още 10-15 дни. Предстои тежко изпитание, продължава анализа си проф. Костадин Ангелов.

Той е категоричен, че пандемията се е изплъзнала от контрола на властите. „След дълбок сън, продължил повече от година и половина, Румен Радев се събуди неделно и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19.

Привикал министри да им дърпа ушите и да се прави на рицар-спасител. Радев, Кацаров, имитацията ви на мерки засега не дава друг резултат освен хаос в обществото и болниците. Не знам какъв Национален план за справяне с пандемията имате, но действайте. Няма време!“, е апелът на проф. Ангелов към управляващите.

Проф. Костадин Ангелов е водач на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и областта. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ