област Велико Търново
Сподели
04 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Професорите Костадин Ангелов и Асен Балтов с ваксинационната кампания на терен във Великотърновско

Професорите Костадин Ангелов и Асен Балтов с ваксинационната кампания на терен във Великотърновско
Проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов провеждат реална ваксинационна кампания на терен. Така, както трябваше да правят Румен Радев и Стойчо Кацаров.

След разговорите с десетки великотърновци в кв. „Чолаковци“ вчера следобед, през днешния ден проф. Ангелов и проф. Балтов отговориха на още десетки поставени въпроси от жители на с. Раданово. Там здравните консултации бяха в кабинета на д-р Емил Енчев. Кампанията за насърчаване на ваксинацията обхвана и село Ресен.

Ето и част от мотивираните отговори, които лекарите дадоха на поставени от хората въпроси:
  • Ваксините са единственото средство срещу пандемията. Тяхната ефикасност е средно 93%. Какво значи това – от 100 човека с ваксина, само за 7 ваксината няма да ефикасна. Това е точно този минимален процент ваксинирани, които стигат до болница. Останалите 93% от хората са защитени от тежко протичане на заболяването, влизане в болница и смърт. Ваксините имат за цел не да ни излекуват, а да не умрем от Ковид-19.
  • Хората с алергии могат да се ваксинират след консултация с алерголог и подготовка.
  • Хора, прекарали тежко Ковид и с придружаващи заболявания задължително да се ваксинират.
  • Който е преболедувал Ковид-19, да се ваксинира, независимо от клетъчния имунитет. Проф. Асен Балтов е преболедувал, но се ваксинира и дори през септември си постави трета доза.
Жителите на селата Ресен и Раданово благодариха на проф. Ангелов и проф. Балтов за подробната и аргументирана информация. Те разкритикуваха сегашното управление за дезинформацията, липсата на дори минимална предвидимост и за откровено объркващите послания, които се изричат в публичното пространство.
                                                                                                                                                    
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ