област Велико Търново
Сподели
21 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Промяна в програмата за Празника на Велико Търново заради лошото време

Промяна в програмата за Празника на Велико Търново заради лошото време

Очакваните ниски температури, лошо време и снеговалеж налагат промени в програмата за Празника на Велико Търново - 22 март.

Няма да се състоят галаконцертът на деца и младежи, носители на награди от конкурси и фестивали, анимацията за деца в парк „Марно поле“ и концертът „Празничен калейдоскоп“.

По традиция, празникът ще започне в 7,30 ч. със Света литургия в църквата "Св. Четиридесет мъченици". Ще бъдат поднесени цветя на саркофага на цар Калоян. Поръсени ще бъдат знамената на НВУ и на Велико Търново.

В 9,45 ч. е празничното шествие с потретите на благодетелите на Велико Търново, което ще се състои от църквата "Св. Четиридесет мъченици" до общината.

В 10,30 ч. е ритуалът по издигане на знамената, а в 11,00 ч. в сградата на МДТ "Константин Кисимов" е тържествената сесия на Общинския съвет. В същия час започва концертът на Нели Рангелова и Поли Паскова, както и празничното хоро.

В 16,30 ч. е подгряващото парти пред Европейския информационен център, а в 17,30 ч. от там ще тръгне големият стрийт парад.

В 20,00 ч. пред крепостта Царевец ще бъде излъчено шоуто "Царевград Търнов - звук и светлина", съчетано с празнична заря.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ