област Велико Търново
Сподели
17 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Пролетен концерт с бисери от световната класика поднася великотърновският театър

Пролетен концерт с бисери от световната класика поднася великотърновският театър
Бисери от световната оперна и оперетна класика ще поднесе на публиката в своя традиционен пролетен концерт екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаконцертът „Пролетна магия“ ще се проведе на 23 март от 19 часа в голяма зала на МДТ. Посветен е на празника на старата столица 22 март и на Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март.   

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Верди, Бизе, Пучини, Делиб, Щраус, Калман, Лехар, Бърнстейн, Уебър. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.

В бляскавия музикален спектакъл участва оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Мирела Ябанджиева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев.  Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Александър Баранов, който е започнал своята творческа кариера като оркестрант в МДТ, а сега покорява сцените в цялата страна като солист.
Билети за галаконцерта на 23 март от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването, спектаклите се провеждат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

Снимка: Архив
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ