област Велико Търново
Сподели
25 фев 2021
Автор: ОбластВТ

Продължава изграждането на новата детска градина във Велико Търново

Продължава изграждането на новата детска градина във Велико Търново
Продължава строителството на новата детска градина "Шареният замък" в кв. "Зона Б" във Велико Търново. Инвестициите в средата за обучение и възпитание на малките великотърновци са водещ приоритет в програмата за управление на кмета Даниел Панов и екипа му и въпреки пандемията се изпълняват.

Работи се по вертикалното планиране и оформяне на дворното пространство и изграждането на оградата. Това наложи премахването на пет борови дървета, попадащи в обсега на сградата и нейния фундамент. Те са с голяма височина и част от тях попадат в строителното петно на оградата, а останалите са със силно засегната и намалена коренова система, поради което представляват непосредствена опасност за безопасността на гражданите.

Новата детска градина в кв. "Зона Б" е първата, която се строи във Велико Търново от 40 години насам. Средства за етапите бяха осигурени от правителството и по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на Министерството на образованието и науката. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ