област Велико Търново
Сподели
29 авг 2017
Автор: ОбластВТ

Продължават ремонтните дейности на пътя към Преображенски манастир и моста към село Шемшево

Продължават ремонтните дейности на пътя към Преображенски манастир и моста към село Шемшево

Продължава реконструкцията на пътя към Преображенски манастир, който не е бил основно ремонтиран от близо 50 години. Полага се асфалтова настилка и се оформят пътните банкети. Предстои и изграждане на нов мост между Велико Търново и село Шемшево. В момента с държавните институции текат съгласувателните процедури, предшестващи издаването на разрешение за строеж.

1 167 902 лева е стойността на проекта за нов мост над река Янтра край село Шемшево. В цената влиза също оформяне на подходите, както и събаряне на старото съоръжение, чийто свод частично рухна през февруари, в следствие на обилните снеговалежи. Така ще бъде възстановена нормалната транспортна свързаност на старопрестолния град със селата Шемшево, Буковец, Пушево и Леденик. Очаква се процедурите, предшестващи строителството, да приключат в рамките на месец, след което ще започне изграждането на моста. 250 065 лева получава Община Велико Търново за реконструкция на шосето към Преображенския манастир. Строителните дейности включват изграждане на канавки и полагане на нова настилка.

Строителните дейности имат за цел предотвратяване и преодоляване на последиците от бедствия, както и възстановяване на нанесените непредвидени щети по инфраструктурата. 

Двата проекта се осъществяват с подкрепата на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. Средства за ремонта са отпуснати от правителството на Бойко Борисов.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ