област Велико Търново
Сподели
26 апр 2018
Автор: ОбластВТ

Продължават ремонтите на стълбища във Велико Търново

Продължават ремонтите на стълбища във Велико Търново
Продължават ремонтите на стъпала и стълбищни улици във Велико Търново. Строителните дейности вече започнаха по пешеходния участък на улица „Рафаел Михайлов“ /до зелената арка на ул. „Независимост“/. Предстои обновяване и на стълбищната улица „Еделвайс“ – в участъка край Европейския център. Средствата са осигурени по инвестиционната програма на общината. Ремонтните дейности включват както подмяна на тротоарната настилка на стъпалата и площадките, така и реконструкция на парапетите.
           
За 2018 година са планувани ремонтни дейности на пешеходната зона на ул. „Хан Крум“, на стъпалата между улиците „Пейо Яворов“ и „Алеко Константинов“ и на други участъци.
           
85 000 лева са вложени в ремонтите на стълбища през 2017 година. Обновени бяха улиците „Мургаш“ /в участъка между ул. „Зеленка“ и ул. „Панорамна“/, „Мария Кирова“, пешеходният участък на отсечката „Константин Кисимов“ /над Изложбени зали „Рафаел Михайлов“/ и др.
           
Предстои проектиране на нова улица покрай Скалния венец. Предварителните разчети сочат, че инвестицията в изграждането на тази пряка връзка от ул. „Козлодуй“ към ул. „Мармарлийска“ и за монтирането на съответните елементи на градското обзавеждане ще бъде за около 890 000 лева.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ