област Велико Търново
Сподели
20 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Продадоха на търг училище в Еленски балкан

Продадоха на търг училище в Еленски балкан
С цел частично погасяване на внушителен дълг на задължено лице, беше продадено на търг бивше училище в община Елена. 
    
Фирма със софийска регистрация бе един от кандидатите, които наддаваха в публичния търг, обявен от НАП Велико Търново през март т.г. и която е новият собственик. Сумата, която бе достигната на търга, а вече и постъпила по сметката на великотърновската приходна агенция, е 40 042 лв. Тя ще отиде за частично погасяване на задълженията на предишния собственик, които са в особено големи размери.

През 2017 г. НАП продаде автомобил на същия длъжник, а тепърва предстои и обявяването на търг на горски насаждения, едното от които се намира в землището на с. Въглевци и е с площ над 15 000 кв. м.
    
Продаденият урегулиран поземлен имот включва земя и сгради, между които бивше училище, общежитие и столова. Вече запустяла, сградата беше действащо училище по времето преди промените. Всяка лятна ваканция живописната местност, заедно с училището, се превръщаха в предпочитано място за ученически лагери.
     
От началото на 2018 г. в  НАП Велико Търново са проведени общо 21 търга. В сайта на приходната агенция в старопрестолния град са публикувани и други недвижими имоти – промишлена сграда в град Свищов, атрактивни имоти в Еленския балкан, село Вонеща вода и  Арбанаси, както и други земеделски земи в региона.
     
За повече информация гражданите могат да посетят www.nra.bg, където в обновената секция „Продажби“ ще получат повече информация.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ