област Велико Търново
Сподели
30 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Проведе се първото заседание на Областната комисия по преброяване

Проведе се първото заседание на Областната комисия по преброяване
В Областна администрация Велико Търново се проведе първото заседание на Комисията по преброяване 2021 г., във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищен фонд. 

Преброяването е най-мащабното и изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 години. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа – първият (22-31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна потребителска карта, а във втория (1-15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от потребители.

Председател на комисията е заместник областният управител инж. Детелина Борисова. По време на заседанието бяха обсъдени и приети правилник за дейността на Областната преброителна комисия и организационен план-график за дейността на територията на област Велико Търново до края на Преброяване 2021.

На заседанието присъстваха Борислав Борисов - началник на отдел "Статистически изследвания - Велико Търново", Чавдар Михайлов - главен експерт ТЗ "ГРАО", Михаилка Григорова - главен експерт в отдел "Статистически изследвания - Велико Търново" и Виктория Обретенова - специалист Дирекция АКРРДС, Областна администрация. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ