област Велико Търново
Пробег-мемориал
Сподели

Пробег-мемориал "Димитър Велиславов - МИКИ и Иван Димитров"

Състезатели от цялата страна ще се включат в лекоатлетическия шосеен пробег „мемориал Димитър Велиславов – Мики и Иван Димитров“, който ще се проведе на 30 септември (неделя) в Горна Оряховица. 

Официалното откриване на пробега мемориал е насрочено за 9.30 ч. пред сградата на Общината. В 9.45 ч. е масовия старт за деца, които ще пробягат разстояние от 150 м. от пешеходната пътека пред СУ „Вичо Грънчаров“ до пешеходната пътека пред сградата на Общината.

Състезателният пробег е със старт/ финал площад „Георги Измирлиев” и е с две обиколки в зависимост от възрастта – малка с дължина 600 м и голяма с дължина 1 200 м. Момичетата и момчетата под 14 години ще пробягат късата дистанция, а тези под 16 години, както и девойки младша възраст ще пробягат дългата дистанция. Юношите младша възраст имат да пробягат 1 800 м, а юношите и девойките старшата възраст - 2 400 м.

Официалното награждаване ще е след финала на щафетните бягания, около 13.00 часа.

За да не бъдат допускани инциденти с участниците и гостите на лекоатлетическия пробег, движението на пътни превозни средства ще бъде затворено от 8.45 ч. до приключване – около 13.40 ч.
 НАЙ–ОЧАКВАНИ