област Велико Търново
Сподели
19 дек 2018
Автор: ОбластВТ

При голям успех продължава тазгодишната кандидатстудентска кампания във Великотърновския университет

При голям успех продължава тазгодишната кандидатстудентска кампания във Великотърновския университет
Една четвърт от местата, отпуснати по акция „Рано рани“, са запълнени само през първите три седмици от стартирането на кампанията. Местата по акцията за специалностите „Право“, „Софтуерно инженерство“ и „Психология“ са изчерпани. За тях може да се кандидатства чрез участие в класиране след 17 юни 2019 г.През тази година е засилено търсенето на специалности от направление 1.3 „Педагогика на обучението по...“, които са освободени от таксата за обучение през първия семестър, която варира между 250 и 380 лв.

Подаването на заявления за запазване на място в една любима специалност или записване в първи курс по акция „Рано рани“ за учебната 2019-2020 година е възможност, която Великотърновският университет дава на своите многобройни кандидат-студенти за трета поредна година.

Кандидат-студентите, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 година насам, или имат успешно издържан кандидатстудентски изпит, валиден за съответната специалност, могат директно да се запишат за студенти в университета. Записванията и запазването на място ще продължат до попълване на обявените места. Отпуснатите места са само част от капацитета на университета за прием на студенти за учебната 2019-2020 г. В сайта на университета или в сайта на Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием кандидатите могат непрекъснато да се информират за оставащите незаети места.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ