област Велико Търново
Сподели
08 апр 2021
Автор: ОбластВТ

Присъствено ще се обучават учениците от начален етап, по-големите ще се редуват по график

Присъствено ще се обучават учениците от начален етап, по-големите ще се редуват по график

От 12 април (понеделник) се възобновяват присъствените занятия за учениците от 1. до 4. клас, а останалите класове ще се обучават в училище, съгласно график за редуване. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинг в Министерския съвет.

Ротацията на випуските ще бъде за период от две седмици. Предложението е от 12 до 23 април присъствено да учат 7., 8. и 10. клас. След това, ако епидемичната обстановка позволява, от 26 април до 14 май в училище ще се върнат 5., 9. и 12. клас. На този етап е планирано от 17 май до 4 юни в клас да бъдат учениците от 6., 7. и 11. клас.

Випуските, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Министър Красимир Вълчев подчерта, че решението за частичното възстановяване на присъствения образователен процес е зависимо от развитието на епидемичната обстановка в страната. По думите му към момента се наблюдава подобряване на ситуацията в образователната система, с по-малко заразени ученици и учители, спрямо минали месеци. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ