област Велико Търново
Сподели
20 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Преустановяват се посещенията на паркове и спортни площадки! Междуградските пътувания само с основателна причина

Преустановяват се посещенията на паркове и спортни площадки! Междуградските пътувания само с основателна причина
На редовния брифинг на Кризисния щаб тази вечер, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви новите мерки против разпространяването на коронавирус. 

С негова заповед се въвеждат противоепидимични мерки на територията на цялата страна: Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки на открито и закрито и др. 

Органите на МВР ще организират контролно-пропусквателни пунктове на областните центрове и ще проверяват каква е целта на пътуването. През тях ще бъдат пропускани хора само с основателни причини, а именно от трудово естество, здравословни причини, завръщане у дома. Това ще бъде доказвано с бележка от работодател, медицинска бележка или лични документи. 

Контрол ще бъде оказван на МЕЖДУГРАДСКИТЕ пътувания, а не въте в градовете - подчертаха от Кризисния щаб. 

Все пак, по думите на министър Ананиев, гратисен период за набавяне на бележки от работодател ще бъде даден до вторник. 

Транспортни камиони, куриерски фирми и други подобни ще могат да преминават с нужните документи свободно между градовете. 
„Целта не е да затворим бизнеса в България, а да ограничим пътуванията, без които все пак можем да минем”, коментира генерал Мутафчийски.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:30 ч.", каза още министър Ананиев.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ