област Велико Търново
Сподели
11 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

По проект правят кабинет по изкуства в ЦПЛР в Елена

По проект правят кабинет по изкуства в ЦПЛР в Елена
Проект на Центъра за подкрепа за личностно развитие в град Елена е одобрен за финансиране по Национална програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центровете за подкрепа за личностно развитие“ 2020 г.
 
Целта на разработения от ЦПЛР в Елена проект „Чудният свят на изкуствата“ е да се създадат по-добри условия за развитие на творческите способности и компетентности на участниците в организационно-педагогическите форми - живопис и графика, керамика, плъстене на вълна и стъклопис, отворени работилници през ваканциите.

В проектното предложение е предвидено до края на годината да бъде обзаведен специален кабинет със стативи, тръбни столове, материали и консумативи на стойност близо 5000 лв. Той ще се помещава в Общностния център в града и в него ще се обучават всички желаещи деца и ученици, които имат интерес към изкуствата. Заниманията ще са безплатни, ще се провеждат под ръководството на директора на ЦПЛР Мирослав Лазаров по утвърдено седмично разписание през учебно време и лятната ваканция. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ