област Велико Търново
Сподели
31 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Почистват наноси под моста на река Белица в село Нацовци

Почистват наноси под моста на река Белица в село Нацовци
Комисия следи състоянието на всички съоръжения над реките

 
Започна почистване от наноси, заклещени под моста на река Белица във великотърновското село Нацовци. Възложената от Община Велико Търново дейност се извършва със специализиран автокран.
 
Заради нерегламентирана сеч край коритото на притока на река Белица в землището на село Войнежа, останки от дървета са създали тапа пред моста в селото и за кратко в съботния ден съоръжението е било залято от рекичката. Веднага след отдръпването на водата наносите са премахнати. Същата ситуация се е повторила и в неделния ден, когато отново е била привлечена строителна техника за почистване на клоните и стволовете.
 
Комисия следи състоянието на всички мостове над реките и притоците им, преминаващи през територията на община Велико Търново. Обходите ще продължат през целия ден.
 
Около 2 метра е нивото на река Янтра в кв. „Чолаковци“, където критичната стойност е 6,50 метра. 0,9 метра е нивото Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 м. Телеметрична система със съвременни сензорни устройства следи движението на водите на двете реки в реално време.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ